Bd. Regina Maria nr. 35, sector 4, Bucuresti
021.314.44.85

Echipa

Avocati parteneri:

Pavel Abraham

Pavel Abraham

„Omul înțelept nu-și calculează șansele. El își fixează țelul și apoi îl atinge”.

Lao Tse

Este fondatorul Societății Civile de Avocați „Abraham și Asociații” și una dintre personalitățile de renume ale domeniului juridic românesc.

Experiența de peste 39 de ani în domeniu, a fost apreciată prin numeroase medalii militare clasa I, ordine naționale civile, printre care cel de Cavaler, cât și prin titluri internaționale, precum „Man of the Year“, acordat de Institutul Biografic American.

Secretul excelenței profesionale dovedite, constă în pregătirea continuă ce s-a concretizat în numeroasele participări la diferite conferințe și seminarii, atât pe plan național, cât și internațional.

Această activitate de pregătire continuă, precum și studiile postuniversitare în domeniul criminologiei, bursa oferită de N.A.T.O. și studiile doctorale în domeniul răspunderii penale, au contribuit la desăvârșirea spiritului pedagogic.

Aplicarea cu succes a aptitudinilor manageriale în funcțiile de Prorector și decan al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Director al Corpului de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Director al Direcției de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspector General al Poliției Române, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Interne și Președinte cu rang de Secretar de Stat în cadrul Agenției Naționale Antidrog, a evidențiat adevăratul interes al sintagmei de “lucru în echipă”.
În calitate de Profesor Universitar Doctor și de coordonator de doctorat în cadrul Universității din București, împărtășește tinerilor studenți din experiența acumulată, în scopul aprofundării de către aceștia a modalităților de aplicare practică a cunoștințelor teoretice dobândite.
Totodată, acesta coordonează întreaga activitate desfășurată de departamentul de consultanță, cât și de cel de litigii în dreptul penal, financiar-fiscal, relațiile de muncă și asigurările sociale, domenii ce se regăsesc cu preponderență în aria sa de expertiză.

 

Daniel Manolache

„Alea iacta est”

Daniel este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno Americane si masterand în Dreptul Afacerilor.

În anul 2011 a devenit membru al Baroului București – Uniunea Naţională a Barourilor din România iar in anul 2013 a absolvit cursurile INPPA devenind avocat definitiv.

Daniel este avocat colaborator al Societăţii Civile de Avocaţi “Abraham & Asociații” din anul 2014 si avocat asociat in cadrul aceleiasi societati incepand cu luna iulie a anului 2015.

Are excelente abilități de comunicare dobândite în raportul cu diferiții clienți și în activitatea de avocat litigator. De asemenea, arătă faptul că este caracterizat ca fiind o persoană ambițioasă, perseverentă, perspicace, dar și echilibrată, capabilă să lucreze sub presiune, ordonată și dornică să reușească în tot ceea ce și-a propus.

Fiind o persoană care a manifestat o preocupare deosebită și permanentă pentru însușirea și aprofundarea noțiunilor teoretice a ajuns ca într-o perioada de aproximativ 7 ani să dobândească deprinderi practice necesare profesiei, la un nivel foarte ridicat, atât în domeniul dreptului penal cât și a celui civil.

În activitatea desfasurata a acordat clienților asistență juridică în cauze penale complexe înregistrate pe rolul D.N.A si D.I.I.C.O.T dar si în investigațiile Departamentul pentru Luptă Antifraudă – DLAF in legatură cu infractiuni de/ privind:

 • Evaziune fiscală (inclusiv cele rezultate din tranzacțiile intracomunitare);
 • Fraudă în domeniul bancar;
 • Accesarea fondurilor europene;
 • Regimul achizițiilor publice;
 • Corupție și infracțiuni asimilate;
 • Abuz în serviciu;
 • Spălarea banilor;
 • Inselaciune în convenții/cu instrumente de plata;
 • Infracțiuni de corupție (legea nr. 78/2000) și faptele asimilate acestora;
 • infracțiuni reglementate de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitatea judiciară nu s-a rezumat la materia dreptului penal al afacerilor ci, din contra, a avut în prim plan și cauze de drept comun, cu precadere cele ce au ca obiect infracțiuni contra persoanei.

În materie civilă, a acordat asistența juridică în cauze de natură:

 • comercială;
 • fiscală;
 • bancară;
 • administrativă;
 • civile de drept comun dar și în cele care au ca obiect: Legile restituirii proprietăților (Legea nr. 10/2001, Legea nr. 18/1991 etc.), Legea nr. 290/2003; Legea nr. 293/2008​ privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității; Legea partidelor politice nr. 14/2003 dar și Legea nr. 369/2004​ privind aplicarea Convenției asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii​.

În portofoliul de clienți se regăsesc importante companii naționale și multinationale ce activează in domenii precum: sectorul financiar-nebancar, industria piscicolă, sectorul de real-estate, industria alimentară, sectorul energetic etc.

Avocati asociati:

Anca Elena Enescu

Anca Elena Enescu

Anca este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, promotia 2012. In cadrul aceleiasi facultati, in anii universitari 2008-2009, a urmat cursurile Colegiului Juridic de Studii Europene „College Juridique Franco-Roumain d’ etudes europeennes”. A absolvit, de asemenea, cursurile masterului „Cariera Judiciara” din cadrul Universitatii din Bucuresti, promotia 2012-2013 si cursurile masterului ”Stiinte penale” din cadrul Universitatii din Bucuresti, promotia 2014-2015. In timpul facultatii a colaborat cu diverse societati de avocatura, printre care Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. A dobandit calitatea de avocat in cadrul Baroului Bucuresti in anul 2014. In primul an de stagiatura a exercitat profesia de avocat  in cadrul Cabinetului Individual ”Birdan-Raine”, unde a gasit persoane capabile, empatice, ambitioase si care au avut un impact pozitiv foarte mare in evoluatia sa profesionala. Incepand cu luna octombrie 2015 a fost acceptata in echipa S.C.A. „Abraham si Asociatii” si, astfel, i s-a oferit oportunitatea de a lucra alaturi de profesionisti in dosare de anvergura, aspect care a contribuit la desavarsirea calitatilor profesionale.

In cadrul acestei societati a lucrat preponderent in domeniul penal vizand, in principal, cauze de coruptie, evaziune fiscala, deturnare de fonduri, obtinere ilegala de fonduri, fonduri europene, cauze C.E.D.O., insa, nu a neglijat nici alte ramuri ale dreptului precum Dreptul Civil, Dreptul adminstrativ, Dreptul Muncii.

In luna decembrie 2016 a dobandit calitatea de avocat definitiv, clasandu-se in primii 20 la nivelul Municipiului Bucuresti.

Arion Tiganasu Janica

Arion Tiganasu Janica

    

Contact : Tel. 021.314.44.85

0741.152.535

Georgian Toader

Georgian Toader

Mulți oameni consumă o grămadă de timp și energie încercând să evite problemele înloc să le rezolve.
~ Henry Ford

Georgian Toader a absolvit cursurile facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu în anul 2017 și în prezent studiează la master specialitatea Științe Penale din cadrul aceleiași Universități. Promovând examenul de admitere la Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților, este membru al Baroului București din anul 2017. A ales să își înceapă călătoria în lumea avocaturii alături de echipa Abraham & Asociații deoarece consideră că o societate de prestigiu, cu avocați experimentați este mediul ideal în care îmi pot pune în valoarea abilitățile.

Având atestat în programare informatică, în urma cursurilor susținute în perioada liceului, a dezvoltat răbdarea necesară și o gândire specific analitică, ce transpusă în realitatea juridică îi oferă beneficiul de a înțelege pe deplin probleme clienților, oferind soluții alternative de rezolvare a problemelor.

Combinând entuziasmul specific și gândirea nonconformistă, acordă o atenție deosebită fiecărei spețe și nevoile fiecărui client, având o abordare modernă axată pe detalii, de natură să ofere soluții rapide și complete.

De asemenea, buna formare profesională și cunoașterea detaliată a legistlației îi oferă un domeniu larg de expertiză, atât în ramurile de Drept Public precum Dreptul Penal sau Administrativ dar și în ramurile de Drept Privat, precum Dreptul Civil, Dreptul Muncii, Dreptul Financiar etc.

Marius Murea

Marius Murea

„Acta, non verba” (Lazare Hoche)

Avocat Dr. Marius Murea are o vastă experiență juridică în diferite ramuri de drept, cu precădere în arealul dreptului penal. Absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, cu specializări postuniversitare în Științe Penale – Criminologie (Universitatea din București, Facultatea de Drept) și Psiho-Criminalistică (Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca, Facultatea de Drept), domnul Marius Murea este Avocat colaborator în cadrul Societății Civile de Avocați „Abraham & Aosciații” București.

A obținut titlul de doctor în Științe penale acordat de Universitatea Nicolae Titulescu București în anul 2009 și din anul 2015 este Avocat Definitiv.

Ca specialist în cercetarea penală și coordonator al compartimentului pentru combaterea deținerilor ilegale de armă și cercetare penală, pe linia arme, explozivi și substanțe periculoase, Marius Murea și-a construit cariera vreme de trei decenii sub ediga instituțiilor subordonate MAI, pe diferite nivele profesionale și manageriale (IPJ Phahova, IPJ Buzău, IGPR).

Experiența juridică a Avocat Doctor Marius Murea aduce S.C.A. „Abraham & Asociații” București, competența specifică unei cariere construită prin devotament și înalte standarde ale dentologiei profesionale, investite acum în serviciile de consiliere, asistență și reprezentare judiciară. Dincolo de zona sa de expertiză, proiectată interdisciplinar, Avocat Doctor Marius Murea expune portofoliului nostru de clienți o cunoaștere aprofundată a mecanismelor instituționale operate la diferite nivele ierarhice în ceea ce privește cercetarea dosarelor penale și garanția asigurării la standarde înalte a apărării drepturilor justițiabililor.

„Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile” (Charles L. de Montesquieu)

Toma Adrian Oprescu

Toma Adrian Oprescu

Avocat Toma Adrian Oprescu a absolvit în anul 2006 cursurile Faculta?ii de Drept din cadrul Universitatii „ Nicolae Titulescu” Bucuresti, beneficiind de o buna pregatire juridica sub tutela unor profesori renumiti, autori de lucrari de specialitate ce au devenit cursuri de drept la nivel national.
In anul 2007 a absolvit Institutul de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor Baroul Bucuresti, s-a specializat în Dreptul Afacerilor, obtinând diploma de Master  în cadrul aceleiasi Universitati si a intrat in Baroul Bucuresti.
În anul 2008 a devenit avocat definitiv înfiintându-si propriul cabinet de avocatura. Dupa o activitate bogata în domeneniul dreptului civil si comercial, timp în care a colaborat cu societati de prestigiu si cabinete de avocatura cunoscute, în iunie 2015, Toma a hotarât sa raspunda provocarii d-lui Prof. Dr. Pavel Abraham de a face parte din echipa ”Abraham si Asociasii” si de a-si extinde activitatea si în dreptul penal.
Toma este cunoscut pentru abilitatea sa de a se implica foarte mult în rezolvarea cauzelor, rabdarea si profesionalismul de care a dat dovada pentru a raspunde exigentelor pe parcursul activitatii, perseverenta in  cautarea celor mai bune solutii juridice pentru clienti, raspunzând cu succes provocarilor aparute in intreaga sa activitate.
În prezent, activitatea pe care Toma o desfasoara în cadrul societatii noastre se axeaza în principal pe elaborarea opiniilor juridice si actiunilor în justitie în materie civila, actiuni pentru recuperarea creantelor, actiuni in pretentii, in repararea prejudiciilor, recuperarea imobilelor nationalizate abuziv, insolventa, reprezentarea clientilor in fata Registrului Comertului si a Cartii Funciare.
Totodata, avocat Toma Oprescu a reusit sa faca fata cu succes in  repreprezentarea clientilor nostri în fata organelor de cercetare penala, a instatelor de camera preliminara si cele de drepturi si liberalitati, obtinand rezultate remarcabile si in domeniul dreptului penal.


Contact : Tel. 021.314.44.85

                         0741.152.535

Iulia Neamtu

Iulia Neamtu

Neamtu Iulia

Personal auxiliar:

Angela Lutescu

Angela Lutescu

„Tot timpul par imposibile lucrurile până ce le realizăm.”

Nelson Mandela

Încă din anul 2011 s-a implicat în activitățile Casei de Avocatura Abraham și Asociații, devotamentul și abnegația doamnei Luțescu fiind remarcate în evoluția și prosperitatea cabinetului.

Doamna Angela Luțescu, în calitate de Office Manager, are un rol important în organizarea activității avocațiilor. Experiența dobândită în perioada cât a lucrat în cadrul Ministerului de Interne este un beneficiu în plus pentru funcționarea societății, aducând zi de zi un aport de necontestat.

Gheorghe Abraham – Mare

Gheorghe Abraham – Mare

Director

     

Contact : Tel. 021.314.44.85

0741.152.535

Ionut Abraham

      

ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână