Bd. Regina Maria nr. 35, sector 4, Bucuresti
021.314.44.85

Echipa

Avocati parteneri:

Pavel Abraham

Pavel Abraham

„Omul înțelept nu-și calculează șansele. El își fixează țelul și apoi îl atinge”.

                                                                                                                                           Lao Tse

Este fondatorul Societății Civile de Avocați „Abraham și Asociații” și una dintre personalitățile de renume ale domeniului juridic românesc.

Experiența de peste 39 de ani în domeniu, a fost apreciată prin numeroase medalii militare clasa I, ordine naționale civile, printre care cel de Cavaler, cât și prin titluri internaționale, precum „Man of the Year“, acordat de Institutul Biografic American.

Secretul excelenței profesionale dovedite, constă în pregătirea continuă ce s-a concretizat în numeroasele participări la diferite conferințe și seminarii, atât pe plan național, cât și internațional.

Această activitate de pregătire continuă, precum și studiile postuniversitare în domeniul criminologiei, bursa oferită de N.A.T.O. și studiile doctorale în domeniul răspunderii penale, au contribuit la desăvârșirea spiritului pedagogic.

Aplicarea cu succes a aptitudinilor manageriale în funcțiile de Prorector și decan al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Director al Corpului de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Director al Direcției de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspector General al Poliției Române, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Interne și Președinte cu rang de Secretar de Stat în cadrul Agenției Naționale Antidrog, a evidențiat adevăratul interes al sintagmei de “lucru în echipă”.

În calitate de Profesor Universitar Doctor și de coordonator de doctorat în cadrul Universității din București, împărtășește tinerilor studenți din experiența acumulată, în scopul aprofundării de către aceștia a modalităților de aplicare practică a cunoștințelor teoretice dobândite.

Totodată, acesta coordonează întreaga activitate desfășurată de departamentul de consultanță, cât și de cel de litigii în dreptul penal, financiar-fiscal, relațiile de muncă și asigurările sociale, domenii ce se regăsesc cu preponderență în aria sa de expertiză.

 

Daniel Manolache

„Alea iacta est”

Daniel este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno Americane si masterand în Dreptul Afacerilor.

În anul 2011 a devenit membru al Baroului București – Uniunea Naţională a Barourilor din România iar in anul 2013 a absolvit cursurile INPPA devenind avocat definitiv.

Daniel este avocat colaborator al Societăţii Civile de Avocaţi “Abraham & Asociații” din anul 2014 si avocat asociat in cadrul aceleiasi societati incepand cu luna iulie a anului 2015.

Are excelente abilități de comunicare dobândite în raportul cu diferiții clienți și în activitatea de avocat litigator. De asemenea, arătă faptul că este caracterizat ca fiind o persoană ambițioasă, perseverentă, perspicace, dar și echilibrată, capabilă să lucreze sub presiune, ordonată și dornică să reușească în tot ceea ce și-a propus.

Fiind o persoană care a manifestat o preocupare deosebită și permanentă pentru însușirea și aprofundarea noțiunilor teoretice a ajuns ca într-o perioada de aproximativ 7 ani să dobândească deprinderi practice necesare profesiei, la un nivel foarte ridicat, atât în domeniul dreptului penal cât și a celui civil.

În activitatea desfasurata a acordat clienților asistență juridică în cauze penale complexe înregistrate pe rolul D.N.A si D.I.I.C.O.T dar si în investigațiile Departamentul pentru Luptă Antifraudă – DLAF in legatură cu infractiuni de/ privind:

 • Evaziune fiscală (inclusiv cele rezultate din tranzacțiile intracomunitare);
 • Fraudă în domeniul bancar;
 • Accesarea fondurilor europene;
 • Regimul achizițiilor publice;
 • Corupție și infracțiuni asimilate;
 • Abuz în serviciu;
 • Spălarea banilor;
 • Inselaciune în convenții/cu instrumente de plata;
 • Infracțiuni de corupție (legea nr. 78/2000) și faptele asimilate acestora;
 • infracțiuni reglementate de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitatea judiciară nu s-a rezumat la materia dreptului penal al afacerilor ci, din contra, a avut în prim plan și cauze de drept comun, cu precadere cele ce au ca obiect infracțiuni contra persoanei.

În materie civilă, a acordat asistența juridică în cauze de natură:

 • comercială;
 • fiscală;
 • bancară;
 • administrativă;
 • civile de drept comun dar și în cele care au ca obiect: Legile restituirii proprietăților (Legea nr. 10/2001, Legea nr. 18/1991 etc.), Legea nr. 290/2003; Legea nr. 293/2008​ privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității; Legea partidelor politice nr. 14/2003 dar și Legea nr. 369/2004​ privind aplicarea Convenției asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii​.

În portofoliul de clienți se regăsesc importante companii naționale și multinationale ce activează in domenii precum: sectorul financiar-nebancar, industria piscicolă, sectorul de real-estate, industria alimentară, sectorul energetic etc.

Avocati asociati:

Anca Elena Enescu

Anca Elena Enescu

Anca este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, promotia 2012. In cadrul aceleiasi facultati, in anii universitari 2008-2009, a urmat cursurile Colegiului Juridic de Studii Europene „College Juridique Franco-Roumain d’ etudes europeennes”. A absolvit, de asemenea, cursurile masterului „Cariera Judiciara” din cadrul Universitatii din Bucuresti, promotia 2012-2013 si cursurile masterului ”Stiinte penale” din cadrul Universitatii din Bucuresti, promotia 2014-2015. In timpul facultatii a colaborat cu diverse societati de avocatura, printre care Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. A dobandit calitatea de avocat in cadrul Baroului Bucuresti in anul 2014. In primul an de stagiatura a exercitat profesia de avocat  in cadrul Cabinetului Individual ”Birdan-Raine”, unde a gasit persoane capabile, empatice, ambitioase si care au avut un impact pozitiv foarte mare in evoluatia sa profesionala. Incepand cu luna octombrie 2015 a fost acceptata in echipa S.C.A. „Abraham si Asociatii” si, astfel, i s-a oferit oportunitatea de a lucra alaturi de profesionisti in dosare de anvergura, aspect care a contribuit la desavarsirea calitatilor profesionale.

In cadrul acestei societati a lucrat preponderent in domeniul penal vizand, in principal, cauze de coruptie, evaziune fiscala, deturnare de fonduri, obtinere ilegala de fonduri, fonduri europene, cauze C.E.D.O., insa, nu a neglijat nici alte ramuri ale dreptului precum Dreptul Civil, Dreptul adminstrativ, Dreptul Muncii.

In luna decembrie 2016 a dobandit calitatea de avocat definitiv, clasandu-se in primii 20 la nivelul Municipiului Bucuresti.

Arion Țigănașu Jănică

Arion Țigănașu Jănică

Profesorul Arion a urmat cursuri de drept la Universitatea din București, unde și-a obținut titlul de doctor în drept penal. În prezent este colaborator la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, la Departamentul de Criminologie. Este membru al Asociației Române de Drept Penal, membru al Asociației Internaționale de Drept Penal și fondator al Asociației Române de Criminologie, din care este și vicepreședinte.

Arion Țigănașu Jănică este un avocat important al Baroului București din 2016, iar în timpul carierei sale a fost Director General al Direcției Generale Anticorupție, Director General pentru Managementul Operațional și Director General al Direcției Generale Anticorupție.

De asemenea, a exercitat funcția de inspector general adjunct al Poliției Române, director al diviziei de control intern și director al diviziei de investigații penale.

În domeniul lucrărilor științifice, a publicat un număr mare de cercetări și prelegeri, cum ar fi: Protecția martorilor la Editura Morosan, Asigurarea dreptului la apărare în procedurile penale la Editura Aramis și mecanismele internaționale de garantare a drepturilor omului , un material prezentat la seminarul „Investigații penale în perspectiva alinierii la legislația UE – priorități și imperative”.

Augustin Raducanu

Augustin Raducanu

Decan al Baroului Dâmbovița și Membru de Onoare al Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul Augustin Răducanu reprezintă clienții SCA Abraham și Asociații în spețele civile și comerciale.

Domnul Augustin Raducanu reprezinta cu succes Casa de Avocati Abraham si Asociatii inca din anul 2011, domeniile sale de expertiza fiind Dreptul Civil si Comercial.

 

Carmen Stoean

Carmen Stoean

Când pierzi, ai grijă să nu pierzi lecția.” 

                                               Dalai Lama

 Este o persoană norocoasă din toate punctele de vedere: are o familie frumoasă, doi copii minunați, prieteni calzi și sinceri, colegi dedicați, capabili și buni coechipieri, face lucrurile care îi plac și îi aduc satisfacții. Optimismul și pozitivismul sunt trăiri care o însoțesc permanent în viața personală și în activitatea profesională, făcând din sine o persoană motivată .

     Un avantaj incontestabil pentru cariera personală îl constituie faptul că a avut și are aproape oameni care au susținut-o de la început să evoluez, să își dorească mai mult și să nu renunțe atunci când apar obstacole, cum este echipa in care s-a integrat in prezent.

     Este absolventa Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu , absolventă a cursurilor de master în Dreptul civil – Persoanele in dreptul civil – Facultatea de Drept Sibiu, și în dreptul bancar – Garanțiile bancare – Institutul Național Bancar.

     În anul 2003 a devenit membru al Baroului București – Uniunea Națională a Barourilor din România iar in anul 2005,  avocat definitiv. Este avocat colaborator al Societății Civile de Avocați “Abraham & Asociații” din anul 2019 și avocat titular al cabinetului individual de avocatură din anul 2015.

     Deține abilități de avocat litigant, a dobândit deprinderi practice si teoretice necesare profesiei cu precădere in domeniul dreptului penal dar și în domeniul dreptului civil. În activitatea desfășurată a acordat clienților asistență juridică în cauze penale complexe înregistrate pe rolul D.N.A si D.I.I.C.O.T. În materie civilă acorda asistența juridică în cauze de natură comercială, bancară;

Constantin Manoloiu

Constantin Manoloiu

„În vocabularul meu cuvântul ” imposibil ” nu există.”

                                                                  Napoleon Bonaparte

General și doctor în drept, Constantin Manoloiu este un avocat colaborator în cadrul SCA  „Abraham și Asociații” și membru al Baroului București și al Asociației Naționale a Baroului din România în 2016, specializat în consultanță, asistență juridică și reprezentare, oferind servicii juridice clienților într-o gamă largă de aspecte generale ale dreptului penal.

A absolvit Şcoala de Ofiţeri M.A.I. – arma poliţie – specializarea Cercetări Penale şi Facultatea de Drept – Universitatea Bucureşti, fiind licenţiat în Drept din anul 1990. A urmat cursul postuniversitar în domeniul „Ştiinţe penale” (Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”), cursul de management în poliţie în cadrul Department of Justice Administration, Southern Police Institute University of Louisville, Kentucky – USA, cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării naţionale la Colegiul Naţional de Apărare – Universitatea de Apărare „Carol I”, cursul de formare specializată pentru înalţi funcţionari publici la Institutul Naţional de Administraţie, precum şi studii doctorale la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, fiindu-i conferit, în anul 2002, titlul de doctor în drept.

Funcţiile publice deţinute, respectiv Director al Direcţiei de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Director al Direcţiei pentru Străini, Consilier al Secretarului de Stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Director al Direcţiei Evaluare-Coordonare din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, Director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Director general al Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne au evidenţiat profesionalismul, competenţa şi abilităţile manageriale, de comunicare interpersonală, analiză, diagnoză, precum şi cele decizionale, pe întreg parcursul carierei profesionale de succes a acestuia.

Totodată, experienţa de peste 35 de ani în domeniu a fost apreciată prin numeroase medalii militare şi ordine naţionale, printre care Semnul Onorific În Serviciul Patriei pentru 25 de ani de activitate şi Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Mare Ofiţer.

 

 

Elena Andreea Niculescu

Elena Andreea Niculescu

 

 

Emilia Măgureanu

Emilia Măgureanu

În anul 2006, Emilia a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, specializarea limba și literatura română – limba și literatura franceză. Timp de aproape 7 ani, a ocupat funcția de șef birou relații internaționale în cadrul unei companii multinaționale de renume, cu sediul principal în Franța și sucursale în Anglia, Portugalia, Italia, Maroc.În anul 2014, a absolvit Facultatea de Drept, în perioada studiilor fiind preocupată de dreptul civil și fiscal, dar și de dreptul penal și, în special, de dreptul penal al afacerilor.

De asemenea, în timpul facultății, a participat la conferințe și la un internship desfășurat în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Emilia este avocat în Baroul București, iar în anul 2015 s-a alăturat echipei „SCA Abraham & Asociații”.

În prezent, desfășoară activități deconsultanță și asistență juridică în fața instanțelor, a organelor de cercetare penală etc., având aprecieri pozitive din partea clienților societății.Vorbește fluent limba franceză și are cunoștințe medii de limba engleză.

 

Georgian Toader

Georgian Toader

„Mulți oameni consumă o grămadă de timp și energie încercând să evite problemele înloc să le rezolve.” 

                                                                                                                                            Henry Ford                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Georgian Toader a absolvit cursurile facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu în anul 2017 și în prezent studiează la master specialitatea Științe Penale din cadrul aceleiași Universități.

Promovând examenul de admitere la Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților, este membru al Baroului București din anul 2017. A ales să își înceapă călătoria în lumea avocaturii alături de echipa Abraham & Asociații deoarece consideră că o societate de prestigiu, cu avocați experimentați este mediul ideal în care îmi pot pune în valoarea abilitățile.

Având atestat în programare informatică, în urma cursurilor susținute în perioada liceului, a dezvoltat răbdarea necesară și o gândire specific analitică, ce transpusă în realitatea juridică îi oferă beneficiul de a înțelege pe deplin probleme clienților, oferind soluții alternative de rezolvare a problemelor.

Combinând entuziasmul specific și gândirea nonconformistă, acordă o atenție deosebită fiecărei spețe și nevoile fiecărui client, având o abordare modernă axată pe detalii, de natură să ofere soluții rapide și complete.

De asemenea, buna formare profesională și cunoașterea detaliată a legistlației îi oferă un domeniu larg de expertiză, atât în ramurile de Drept Public precum Dreptul Penal sau Administrativ dar și în ramurile de Drept Privat, precum Dreptul Civil, Dreptul Muncii, Dreptul Financiar etc.

Iulia Floriana Martinovici

Iulia Floriana Martinovici

„O singură ambiţie este legitimă: aceea de a fi mai buni.”

                                                                                     Vladimir Ghika

Absolventă a cursurilor Facultăţii de Drept „ Nicolae Titulescu ” din cadrul Universităţii din Craiova şi a programului de Master cu specializarea „ Stiinţe Penale” la Facultatea de Drept – Universitatea din Bucureşti, Iulia a dobândit în anul 2013 titlul de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, cunoştinţele sale juridice ajutând-o să se facă încă de la început remarcată de cel care avea să îi devină la scurt timp maestru, avocat Prof. Dr. Pavel Abraham.

Ambiţia, perseverenţa, pedanţa şi profesionalismul de care dă dovadă în relaţiile interumane i-au adus aprecierea clienţilor Societăţii Civile de Avocaţi „ Abraham & Asociaţii ”, cu care a avut onoarea să colaboreze.

În prezent, activitatea pe care Iulia o desfăşoară în cadrul societăţii noastre se axează în principal pe elaborarea opiniilor juridice şi acţiunilor în justiţie în materie penală,  participarea la acte de urmărire penală, în special în ceea ce priveşte infracţiunile de evaziune fiscală, infracţiuni contra patrimoniului şi infracţiuni la regimul traficului de stupefiante, precum şi pe repreprezentarea clienţilor noştri în faţa instanţelor de judecată, în acţiuni civile care au ca obiect drepturi de proprietate sau drepturi sociale.

De asemenea, domeniul său de expertiză include redactarea plângerilor adresate Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum şi purtarea corespondenţei cu Grefa Curţii în cadrul procedurii de admisibilitate a plângerilor astfel formulate.

 

 

Leontina Persic

Leontina Persic

,,Omul reprezintă o entitate care își integrează în mod organic și armonios. alcătuirea trupească și psihică. El este ceea ce este, numai ca o totalitate a acestei miraculoase alchimi dar în același timp, ca ființa socială, el constituie scopul principal și ultim al dreptului – în unele privințe chiar mai înainte de naștere și uneori chiar și dincolo de moarte, căreia îi supraviețuiește prometeic prin creație și operă.

Viața este sursa inepuizabilă a dreptului, pe care acesta o slujește creator.”

Avocat Leontina Persic a absolvit în anul 1996 cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității de Științe Juridice și Administrative – Lucian Blaga din Sibiu.În anul 1999 a devenit membru al Uniunii Avocaților din România, Baroul București ca avocat stagiar, pe parcursul anului 2001 devenind avocat definitiv. În anul 2005 a absolvit cursurile de Master-Managementul sectorului public în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice si Administrative București S.N.S.P.A.

A lucrat în cadrul Administrației Locale a Municipiului București înca din anul 1995 până în anul 2017, unde a coordonat în calitate de șef serviciu departamentul de Autorizare și funcționare comercială, societăti comerciale, persoane fizice autorizate și asociații familiale. A conlucrat cu Camera de Comerț a României, Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul București, Ministerul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. A pus în practica normele legislative cu privire la simplificarea autorizării și înlăturarea barierelor birocratice din sistemul administrativ.

Datorită notorietății pe care a dobândit-o pe parcursul anilor lucrând în cadrul multiplelor depatamente din cadrul instituților statului și a bogatei experiențe în relația cu cetățeanul, începând cu ianuarie 2019 s-a alăturat echipei SCA „Abraham&Asociații”, astfel facilitând rezolvarea nevoilor și cerințelor clienților societății, cu o ușurință remarcabilă.

 

 

Marius Murea

Marius Murea

„Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile”

                                                     Charles L. de Montesquieu

Avocat Dr. Marius Murea are o vastă experiență juridică în diferite ramuri de drept, cu precădere în arealul dreptului penal. Absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, cu specializări postuniversitare în Științe Penale – Criminologie (Universitatea din București, Facultatea de Drept) și Psiho-Criminalistică (Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca, Facultatea de Drept), domnul Marius Murea este Avocat colaborator în cadrul Societății Civile de Avocați „Abraham & Aosciații” București.

A obținut titlul de doctor în Științe penale acordat de Universitatea Nicolae Titulescu București în anul 2009 și din anul 2015 este Avocat Definitiv.

Ca specialist în cercetarea penală și coordonator al compartimentului pentru combaterea deținerilor ilegale de armă și cercetare penală, pe linia arme, explozivi și substanțe periculoase, Marius Murea și-a construit cariera vreme de trei decenii sub ediga instituțiilor subordonate MAI, pe diferite nivele profesionale și manageriale (IPJ Phahova, IPJ Buzău, IGPR).

Experiența juridică a Avocat Doctor Marius Murea aduce S.C.A. „Abraham & Asociații” București, competența specifică unei cariere construită prin devotament și înalte standarde ale dentologiei profesionale, investite acum în serviciile de consiliere, asistență și reprezentare judiciară. Dincolo de zona sa de expertiză, proiectată interdisciplinar, Avocat Doctor Marius Murea expune portofoliului nostru de clienți o cunoaștere aprofundată a mecanismelor instituționale operate la diferite nivele ierarhice în ceea ce privește cercetarea dosarelor penale și garanția asigurării la standarde înalte a apărării drepturilor justițiabililor.

 

Nicolae Băbeanu

Nicolae Băbeanu

Avocatul Nicolae Babeanu este absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti precum si al unui Master specializarea Stiinte Penale si Criminalistica. In prezent este doctorand al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” din cadrul Academiei Romane din Bucuresti, disciplina Drept procesual penal.

 

Din anul 2010 este membru al Baroului Prahova activand in domeniul dreptului penal. Arii de competenta: drept penal, drept penal al afacerilor, infractiuni de coruptie si de serviciu, evziune fiscala si spalarea banilor. Din anul 2011 este membru al Asociatiei Romane de Stiinte Penale, fiind cenzorul ARSP iar din anul 2013 este membru al Asociatie Criminalistilor din Romania. Este autor a numeroase articole in domeniul dreptului penal publicate in reviste de specialitate.

Oana Viviana Iovu

Oana Viviana Iovu

“Cred in  importanta cunostiintelor si a experientei acumulate, a studiului continuu, pentru a oferi clienților soluția eficientă prin creativitate, spirit constructiv si o relatie buna pe termen lung”.
Este drept ca ceea ce-i just sa fie urmat!

Avocat Iovu Oana Viviana şi-a început activitatea profesională  în anul 2001, acumulând, de-a lungul timpului, o experienţă bogată în materie judiciară la nivelul diferitelor ramuri de drept, specializarea principală fiind axată pe domeniul dreptului comercial, cu toate componentele adiacente acestuia, dreptului penal îndeosebi . Domeniile care au adus satisfactie dezvoltării profesionale sunt si dreptul muncii, dreptul  familiei. 

Răzvan Popescu

Răzvan Popescu

 “Eu am dreptate, tu nu, dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, eu voi lupta până la moarte.”                                                                         

                                                                                                                               Winston Churchill

 

Absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza“ București, precum și al Facultății de Drept “Nicolae Titulescu“, Răzvan a finalizat în cursul anului 2017 și cursurile de master din cadrul Academiei de Studii Economice – Facultatea de Administratie și Management Public.

În perioada iunie 2013 – mai 2018, a deținut calitatea de ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, fiind delegat în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.). În această perioadă a îndeplinit activități specifice în domeniul combaterii infracțiunilor din sfera economico-financiară, așa numitele white-collar crimes (spălare de bani, evaziune fiscală, infracțiuni în domeniul pieței de capital, înșelăciune etc). Totodată, a participat la numeroase cursuri și seminarii organizate de instituții naționale și internaționale în domeniul legislației spălării banilor, precum și în ceea ce privește jurisdicțiile offshore.

Începând cu anul 2018, s-a alăturat echipei “Abraham și Asociații“ desfășurându-și activitatea în principal în domeniul dreptului penal, fiscal și comercial.

În ceea ce privește profesia de avocat, capitalul unui avocat este format din patru tipuri de “bunuri”: înzestrarea sa cu inteligență, educația generală, educația juridică și, nu în ultimul rând, aptitudinile care țin de experiență, reputație și relația sa cu clienții.

Toma Adrian Oprescu

Toma Adrian Oprescu

Avocat Toma Adrian Oprescu a absolvit în anul 2006 cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „ Nicolae Titulescu” București, beneficiind de o bună pregătire juridică sub tutela unor profesori renumiți, autori de lucrări de specialitate ce au devenit cursuri de drept la nivel național.

În anul 2007 a absolvit Institutul de Pregătire și Perfecționare a Avocaților Baroul București, s-a specializat în Dreptul Afacerilor, obținând diploma de Master  în cadrul aceleiași Universități și a intrat în Baroul București.

În anul 2008 a devenit avocat definitiv înființându-și propriul cabinet de avocatură.După o activitate bogată în domeniul dreptului civil și comercial, timp în care a colaborat cu societăți de prestigiu și cabinete de avocatură cunoscute, în iunie 2015, Toma a hotărât să răspundă provocării dlui Prof. Dr. Pavel Abraham de a face parte din echipa ”Abraham si Asociații” și de a-și extinde activitatea și în dreptul penal.

Toma este cunoscut pentru abilitatea sa de a se implica foarte mult în rezolvarea cauzelor, răbdarea și profesionalismul de care a dat dovadă pentru a răspunde exigențelor pe parcursul activității, perseverența în  căutarea celor mai bune soluții juridice pentru clienți, răspunzând cu succes provocărilor apărute în întreaga sa activitate.

În prezent, activitatea pe care Toma o desfășoară în cadrul societății noastre se axează în principal pe elaborarea opiniilor juridice și acțiunilor în justiție în materie civilă, acțiuni pentru recuperarea creanțelor, acțiuni în pretenții, în repararea prejudiciilor, recuperarea imobilelor naționalizate abuziv, insolvență, reprezentarea clienților în fața Registrului Comerțului și a Cărții Funciare.

Totodată, avocat Toma Oprescu a reușit să facă față cu succes in  reprezentarea clienților noștri în fața organelor de cercetare penală, a instanțelor de cameră preliminară și cele de drepturi și libertăți, obținând rezultate remarcabile și în domeniul dreptului penal.

 

 

Personal auxiliar:

Angela Lutescu

Angela Lutescu

„Tot timpul par imposibile lucrurile până ce le realizăm.”

                                                          Nelson Mandela

Încă din anul 2011 s-a implicat în activitățile Casei de Avocatura Abraham și Asociații, devotamentul și abnegația doamnei Luțescu fiind remarcate în evoluția și prosperitatea cabinetului.

Doamna Angela Luțescu, în calitate de Office Manager, are un rol important în organizarea activității avocațiilor. Experiența dobândită în perioada cât a lucrat în cadrul Ministerului de Interne este un beneficiu în plus pentru funcționarea societății, aducând zi de zi un aport de necontestat.

Gheorghe Abraham-Mare

Gheorghe Abraham-Mare

Abraham-Mare Gheorghe a absolvit cursurile Universității Româno-Americane, Facultatea de Drept, astfel dobândind licența in domeniul științelor juridice, de asemenea este licențiat cu studii psihosociale afiliate Institutului Național de Informații. A urma cursurile de master în Administrarea Comunitară a Justiție din cadrul Universității din București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, unde, în plus deține un doctorat pe tema drogurilor.

Experiența sa in calitate de director executiv în coordonarea activităților administrative se dovedește a fi esențială, deoarece își asumă responsabilitatea în gestionarea problemelor financiare ale firmei noastre.

De asemenea, el reprezintă Abraham și Asociații atunci când interacționează cu diverse instituții, atât publice, cât și private. Lucrează pentru firma noastră de avocatură din februarie 2014, până în prezent.

 

Iulia Neamtu

Iulia Neamtu

ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână