Bd. Regina Maria nr. 35, sector 4, Bucuresti
021.314.44.85

Echipa

Avocati parteneri:

Pavel Abraham

Pavel Abraham

„Omul înțelept nu-și calculează șansele. El își fixează țelul și apoi îl atinge”.

                                                                                                                                           Lao Tse

Este fondatorul Societății Civile de Avocați „Abraham și Asociații” și una dintre personalitățile de renume ale domeniului juridic românesc.

Experiența de peste 39 de ani în domeniu, a fost apreciată prin numeroase medalii militare clasa I, ordine naționale civile, printre care cel de Cavaler, cât și prin titluri internaționale, precum „Man of the Year“, acordat de Institutul Biografic American.

Secretul excelenței profesionale dovedite, constă în pregătirea continuă ce s-a concretizat în numeroasele participări la diferite conferințe și seminarii, atât pe plan național, cât și internațional.

Această activitate de pregătire continuă, precum și studiile postuniversitare în domeniul criminologiei, bursa oferită de N.A.T.O. și studiile doctorale în domeniul răspunderii penale, au contribuit la desăvârșirea spiritului pedagogic.

Aplicarea cu succes a aptitudinilor manageriale în funcțiile de Prorector și decan al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Director al Corpului de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Director al Direcției de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspector General al Poliției Române, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Interne și Președinte cu rang de Secretar de Stat în cadrul Agenției Naționale Antidrog, a evidențiat adevăratul interes al sintagmei de “lucru în echipă”.

În calitate de Profesor Universitar Doctor și de coordonator de doctorat în cadrul Universității din București, împărtășește tinerilor studenți din experiența acumulată, în scopul aprofundării de către aceștia a modalităților de aplicare practică a cunoștințelor teoretice dobândite.

Totodată, acesta coordonează întreaga activitate desfășurată de departamentul de consultanță, cât și de cel de litigii în dreptul penal, financiar-fiscal, relațiile de muncă și asigurările sociale, domenii ce se regăsesc cu preponderență în aria sa de expertiză.

 

Avocati asociati:

Arion Țigănașu Jănică

Arion Țigănașu Jănică

Profesorul Arion a urmat cursuri de drept la Universitatea din București, unde și-a obținut titlul de doctor în drept penal. În prezent este colaborator la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, la Departamentul de Criminologie. Este membru al Asociației Române de Drept Penal, membru al Asociației Internaționale de Drept Penal și fondator al Asociației Române de Criminologie, din care este și vicepreședinte.

Arion Țigănașu Jănică este un avocat important al Baroului București din 2016, iar în timpul carierei sale a fost Director General al Direcției Generale Anticorupție, Director General pentru Managementul Operațional și Director General al Direcției Generale Anticorupție.

De asemenea, a exercitat funcția de inspector general adjunct al Poliției Române, director al diviziei de control intern și director al diviziei de investigații penale.

În domeniul lucrărilor științifice, a publicat un număr mare de cercetări și prelegeri, cum ar fi: Protecția martorilor la Editura Morosan, Asigurarea dreptului la apărare în procedurile penale la Editura Aramis și mecanismele internaționale de garantare a drepturilor omului , un material prezentat la seminarul „Investigații penale în perspectiva alinierii la legislația UE – priorități și imperative”.

Andrei Mocanu

Andrei Mocanu

„Unii au dreptate… Altii, avocat”

Avocatul Andrei Mocanu a finalizat studiile juridice în cadrul Universității din București, Facultatea de Drept, promoția 2018. În prezent, urmează studiile universitare de masterat, specializarea Stiinte Penale din cadrul Universitătii Nicolae Titulescu.

Din anul 2019, s-a alăturat echipei societatii civile de avocați Abraham și Asociatii unde oferă consultanță și asistență juridică in materie penală, și anume: trafic international de droguri, spalare de bani, evaziune fiscala, grup infractional organizat, santaj, infractiuni de violenta, infractiuni savarsite din culpa ș.a.m.d.

Profesionalismul, seriozitatea și atitudinea față de cauze și clienți sunt trăsăturile care il definesc în cariera juridică. Astfel, obiectivul lui este formularea celor mai bune apărări și depunerea tuturor diligențelor în vederea protejării drepturilor și libertăților clienților

Constantin Manoloiu

Constantin Manoloiu

„În vocabularul meu cuvântul ” imposibil ” nu există.”

                                                                  Napoleon Bonaparte

General și doctor în drept, Constantin Manoloiu este un avocat colaborator în cadrul SCA  „Abraham și Asociații” și membru al Baroului București și al Asociației Naționale a Baroului din România în 2016, specializat în consultanță, asistență juridică și reprezentare, oferind servicii juridice clienților într-o gamă largă de aspecte generale ale dreptului penal.

A absolvit Şcoala de Ofiţeri M.A.I. – arma poliţie – specializarea Cercetări Penale şi Facultatea de Drept – Universitatea Bucureşti, fiind licenţiat în Drept din anul 1990. A urmat cursul postuniversitar în domeniul „Ştiinţe penale” (Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”), cursul de management în poliţie în cadrul Department of Justice Administration, Southern Police Institute University of Louisville, Kentucky – USA, cursul postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării naţionale la Colegiul Naţional de Apărare – Universitatea de Apărare „Carol I”, cursul de formare specializată pentru înalţi funcţionari publici la Institutul Naţional de Administraţie, precum şi studii doctorale la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, fiindu-i conferit, în anul 2002, titlul de doctor în drept.

Funcţiile publice deţinute, respectiv Director al Direcţiei de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Director al Direcţiei pentru Străini, Consilier al Secretarului de Stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Director al Direcţiei Evaluare-Coordonare din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, Director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Director general al Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne au evidenţiat profesionalismul, competenţa şi abilităţile manageriale, de comunicare interpersonală, analiză, diagnoză, precum şi cele decizionale, pe întreg parcursul carierei profesionale de succes a acestuia.

Totodată, experienţa de peste 35 de ani în domeniu a fost apreciată prin numeroase medalii militare şi ordine naţionale, printre care Semnul Onorific În Serviciul Patriei pentru 25 de ani de activitate şi Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Mare Ofiţer.

 

 

Georgian Toader

Georgian Toader

„Mulți oameni consumă o grămadă de timp și energie încercând să evite problemele înloc să le rezolve.” 

                                                                                                                                            Henry Ford                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Georgian Toader a absolvit cursurile facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu în anul 2017 și în prezent studiează la master specialitatea Științe Penale din cadrul aceleiași Universități.

Promovând examenul de admitere la Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților, este membru al Baroului București din anul 2017. A ales să își înceapă călătoria în lumea avocaturii alături de echipa Abraham & Asociații deoarece consideră că o societate de prestigiu, cu avocați experimentați este mediul ideal în care îmi pot pune în valoarea abilitățile.

Având atestat în programare informatică, în urma cursurilor susținute în perioada liceului, a dezvoltat răbdarea necesară și o gândire specific analitică, ce transpusă în realitatea juridică îi oferă beneficiul de a înțelege pe deplin probleme clienților, oferind soluții alternative de rezolvare a problemelor.

Combinând entuziasmul specific și gândirea nonconformistă, acordă o atenție deosebită fiecărei spețe și nevoile fiecărui client, având o abordare modernă axată pe detalii, de natură să ofere soluții rapide și complete.

De asemenea, buna formare profesională și cunoașterea detaliată a legistlației îi oferă un domeniu larg de expertiză, atât în ramurile de Drept Public precum Dreptul Penal sau Administrativ dar și în ramurile de Drept Privat, precum Dreptul Civil, Dreptul Muncii, Dreptul Financiar etc.

George-Răzvan Murea

George-Răzvan Murea

Avocat George-Răzvan Murea a absolvit în anul 2019 cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității din București, beneficiind de o bună pregătire juridică sub tutela unor profesori renumiți, autori de lucrări de specialitate ce reprezintă cursuri de drept la nivel național.

Răzvan este avocat în cadrul Baroului București. A ales cariera juridică animat de jocurile riguroase ale gândirii critice și de respectul pentru lege. Conștient că universul dreptății nu este o simplă lume juridică bine orchestrată de mecanisme normative, și că un avocat poate face diferența prin ingeniozitatea aplicării lor, Răzvan a ales această cale profesională după o perioadă în care a fost Consilier la Camera Deputaților (Parlamentul României, 2017-2018), Stagiar, în cadrul Direcției de studii și documentare lingvistică a Camerei Deputaților (2017) și Stagiar în cadrul Institutului Diplomatic Român (2016). Nostalgii pentru anii studenției petrecută în Universitatea din București îi trezesc proiectele întreprinse alături de ASD – Asociația Studenților în Drept.

Începând cu anul 2019, s-a alăturat echipei “Abraham și Asociații“, desfășurându-și activitatea a acordat clienților asistență juridică în litigii in materia dreptului civil – în cauze de natură fiscală, bancară, administrativă dar și în cele care au ca obiect legiile restituirii proprietăților (Legea nr. 10/2001, Legea nr. 18/1991), în materia dreptului penal, în cauze ce privesc infracțiuni de corupție (legea nr. 78/2000) și faptele asimilate acestora, abuz în serviciu, spălarea banilor, înșelaciune, evaziune fiscală, dreptului muncii, drept comercial, dreptul familiei, drept fiscal, proprietate intelectuală, insolvență.

Marius Murea

Marius Murea

„Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile”

                                                     Charles L. de Montesquieu

Avocat Dr. Marius Murea are o vastă experiență juridică în diferite ramuri de drept, cu precădere în arealul dreptului penal. Absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, cu specializări postuniversitare în Științe Penale – Criminologie (Universitatea din București, Facultatea de Drept) și Psiho-Criminalistică (Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca, Facultatea de Drept), domnul Marius Murea este Avocat colaborator în cadrul Societății Civile de Avocați „Abraham & Aosciații” București.

A obținut titlul de doctor în Științe penale acordat de Universitatea Nicolae Titulescu București în anul 2009 și din anul 2015 este Avocat Definitiv.

Ca specialist în cercetarea penală și coordonator al compartimentului pentru combaterea deținerilor ilegale de armă și cercetare penală, pe linia arme, explozivi și substanțe periculoase, Marius Murea și-a construit cariera vreme de trei decenii sub ediga instituțiilor subordonate MAI, pe diferite nivele profesionale și manageriale (IPJ Phahova, IPJ Buzău, IGPR).

Experiența juridică a Avocat Doctor Marius Murea aduce S.C.A. „Abraham & Asociații” București, competența specifică unei cariere construită prin devotament și înalte standarde ale dentologiei profesionale, investite acum în serviciile de consiliere, asistență și reprezentare judiciară. Dincolo de zona sa de expertiză, proiectată interdisciplinar, Avocat Doctor Marius Murea expune portofoliului nostru de clienți o cunoaștere aprofundată a mecanismelor instituționale operate la diferite nivele ierarhice în ceea ce privește cercetarea dosarelor penale și garanția asigurării la standarde înalte a apărării drepturilor justițiabililor.

 

Roxana Marcolea

Roxana Marcolea

”Nu spune puțin în vorbe multe, ci mult în vorbe puține”. (Pitagora)

 

Roxana Marcolea este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București (2011) și membră a Baroului din București – Uniunea Națională a Barourilor din România (2019).

Cunoștințele asimilate în stagiile de practică desfășurate la variate cabinete de avocatură au contribuit la trasarea formării profesionale. Din noiembrie 2019, Roxana Marcolea s-a alăturat echipei ”Abraham & Asociații”.

Cu perseverență și încredere în forțele proprii, Roxana Marcolea reușește să obțină mereu rezultatele dorite. Activitățile pe care le efectuează în cadrul societății ”Abraham & Asociați” sunt axate mai ales pe domeniul dreptului penal.

Răzvan Popescu

Răzvan Popescu

 “Eu am dreptate, tu nu, dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, eu voi lupta până la moarte.”                                                                         

                                                                                                                               Winston Churchill

 

Absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza“ București, precum și al Facultății de Drept “Nicolae Titulescu“, Răzvan a finalizat în cursul anului 2017 și cursurile de master din cadrul Academiei de Studii Economice – Facultatea de Administratie și Management Public.

În perioada iunie 2013 – mai 2018, a deținut calitatea de ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, fiind delegat în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.). În această perioadă a îndeplinit activități specifice în domeniul combaterii infracțiunilor din sfera economico-financiară, așa numitele white-collar crimes (spălare de bani, evaziune fiscală, infracțiuni în domeniul pieței de capital, înșelăciune etc). Totodată, a participat la numeroase cursuri și seminarii organizate de instituții naționale și internaționale în domeniul legislației spălării banilor, precum și în ceea ce privește jurisdicțiile offshore.

Începând cu anul 2018, s-a alăturat echipei “Abraham și Asociații“ desfășurându-și activitatea în principal în domeniul dreptului penal, fiscal și comercial.

În ceea ce privește profesia de avocat, capitalul unui avocat este format din patru tipuri de “bunuri”: înzestrarea sa cu inteligență, educația generală, educația juridică și, nu în ultimul rând, aptitudinile care țin de experiență, reputație și relația sa cu clienții.

Toma Adrian Oprescu

Toma Adrian Oprescu

Avocat Toma Adrian Oprescu a absolvit în anul 2006 cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „ Nicolae Titulescu” București, beneficiind de o bună pregătire juridică sub tutela unor profesori renumiți, autori de lucrări de specialitate ce au devenit cursuri de drept la nivel național.

În anul 2007 a absolvit Institutul de Pregătire și Perfecționare a Avocaților Baroul București, s-a specializat în Dreptul Afacerilor, obținând diploma de Master  în cadrul aceleiași Universități și a intrat în Baroul București.

În anul 2008 a devenit avocat definitiv înființându-și propriul cabinet de avocatură.După o activitate bogată în domeniul dreptului civil și comercial, timp în care a colaborat cu societăți de prestigiu și cabinete de avocatură cunoscute, în iunie 2015, Toma a hotărât să răspundă provocării dlui Prof. Dr. Pavel Abraham de a face parte din echipa ”Abraham si Asociații” și de a-și extinde activitatea și în dreptul penal.

Toma este cunoscut pentru abilitatea sa de a se implica foarte mult în rezolvarea cauzelor, răbdarea și profesionalismul de care a dat dovadă pentru a răspunde exigențelor pe parcursul activității, perseverența în  căutarea celor mai bune soluții juridice pentru clienți, răspunzând cu succes provocărilor apărute în întreaga sa activitate.

În prezent, activitatea pe care Toma o desfășoară în cadrul societății noastre se axează în principal pe elaborarea opiniilor juridice și acțiunilor în justiție în materie civilă, acțiuni pentru recuperarea creanțelor, acțiuni în pretenții, în repararea prejudiciilor, recuperarea imobilelor naționalizate abuziv, insolvență, reprezentarea clienților în fața Registrului Comerțului și a Cărții Funciare.

Totodată, avocat Toma Oprescu a reușit să facă față cu succes in  reprezentarea clienților noștri în fața organelor de cercetare penală, a instanțelor de cameră preliminară și cele de drepturi și libertăți, obținând rezultate remarcabile și în domeniul dreptului penal.

 

 

Personal auxiliar:

Angela Lutescu

Angela Lutescu

„Tot timpul par imposibile lucrurile până ce le realizăm.”

                                                          Nelson Mandela

Încă din anul 2011 s-a implicat în activitățile Casei de Avocatura Abraham și Asociații, devotamentul și abnegația doamnei Luțescu fiind remarcate în evoluția și prosperitatea cabinetului.

Doamna Angela Luțescu, în calitate de Office Manager, are un rol important în organizarea activității avocațiilor. Experiența dobândită în perioada cât a lucrat în cadrul Ministerului de Interne este un beneficiu în plus pentru funcționarea societății, aducând zi de zi un aport de necontestat.

Gheorghe Abraham-Mare

Gheorghe Abraham-Mare

Abraham-Mare Gheorghe a absolvit cursurile Universității Româno-Americane, Facultatea de Drept, astfel dobândind licența in domeniul științelor juridice, de asemenea este licențiat cu studii psihosociale afiliate Institutului Național de Informații. A urma cursurile de master în Administrarea Comunitară a Justiție din cadrul Universității din București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, unde, în plus deține un doctorat pe tema drogurilor.

Experiența sa in calitate de director executiv în coordonarea activităților administrative se dovedește a fi esențială, deoarece își asumă responsabilitatea în gestionarea problemelor financiare ale firmei noastre.

De asemenea, el reprezintă Abraham și Asociații atunci când interacționează cu diverse instituții, atât publice, cât și private. Lucrează pentru firma noastră de avocatură din februarie 2014, până în prezent.

 

ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână